LOOP sorterer tankene

Informasjon til folket

Illustrasjon: Collaboration av Justine Beckett

Sortere.no lanserer i disse dager en ny søkeboksintegrasjon som kan benyttes på egne nettsider – helt gratis. Målet for sortere har hele tiden vært å spre informasjon om kildesortering og gjenvinning til folk, der folk er – og ikke tro at alle selv finner veien til nettsiden. Sortere.no skal gjøre informasjonen tilgjengelig.

Databasen til sortere er faktisk helt unik i sitt slag. Løsningen er et gedigent spleiselag mellom returselskaper, Avfall Norge, bransjeforeninger, interkommunale avfallsselskaper og enkeltstående kommuner. Det er også disse som bidrar til at informasjonen blir oppdatert og publisert ut til folket.

Databasen, som har nærmere 200 administratorer, inneholder flere tusen søkeord, samt produkt- og avfallsstypeinformasjon. En nasjonal database, som også inkluderer lokal informasjon om kommunenes egne ordninger.

Denne samlingen av informasjon er nå tilgjengelig for nett-, kart-, og app-aktører. Som Osloborger bruker jeg Renovasjonsetatens app “Kildesortering i Oslo” dersom det er noe jeg lurer på. Informasjonen er både renovasjonsetatens egen og informasjon hentet fra sortere. Er jeg på ferie et annet sted i landet, kan det være jeg er inne på helt andre nettsider enn de jeg besøker daglig, og det er her vi også skal spre informasjonen.

I tillegg til renovasjonselskapenes egne løsninger har andre aktører et ønske om å bidra til bevisshet rundt kildesortering og gjenvinning. Da sørlandsliv.no lanserte nettstedet om bo- og arbeidsmarkedet på Sørlandet, kontaktet de sortere for å få tilgang til å vise innbyggerne i Sørlandskommunene hvor returpunkter og gjenvinningstasjonene er plassert.

Daglig registreres det rundt 2000 søk i databasen. Søkene kommer fra mer enn 60 nettsteder, app-er og lignende. Hvis en bruker hos for eksempel finn.no oppdager en feil i informasjonen, meldes det direkte til sortere.no og blir rettet opp i databasen. Vi ser at folket er engasjerte og flinke til å melde fra, når løsningen er tilrettelagt for det.

Sortere.no forventer stor pågang av aktører som vil integrere eller vise informasjon fra databasen i sine løsninger. Derfor er det utviklet tre versjoner for uthenting av informasjonen:

  • Sortere MINI: Søkeboks som tar deg videre til sortere.no. Gratis å integrere.
  • Sortere PLUSS: Full integrasjon av sortere.no på eget nettsted.
  • Sortere API: Tjeneste som henter ut informasjon fra databasen.

Kjenner du til nettsteder eller andre aktører som kan ha nytte av informasjonen, så tips oss gjerne om det. Les mer om integrasjon av sortere.

Sortere er nå klar for neste steg, kildesortering for NÆRINGSLIVET, hvem blir med?

Har du noe å si?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>