LOOP sorterer tankene

En bratt læringskurve

Kunne jeg nok om LOOP da jeg leste stillingsutlysningen som prosjektleder i LOOP Miljøskole? Nei! Kunne jeg nok om miljø? Tja, noe har man jo fått med seg gjennom årene! Kunne jeg nok om skole? Ja, etter mange år bak kateteret så mener jeg det. I juni fikk jeg jobben, i august begynte jeg. Prøvetiden på seks måneder nærmer seg slutten. Her kommer oppsummeringen så langt.

Det å begynne i Retursamarbeidet LOOP har betydd en bratt læringskurve. Det å bli kjent med bransjen, med folkene og med hvordan systemet fungerer har vært en skole i seg selv. Det tar tid å komme inn i tankegangen og hvordan ting fungerer. Kunne jeg integrere min pedagogiske kunnskap og praksis i jobben som prosjektleder for LOOP Miljøskole på en måte som styrker det allerede eksisterende materiell? Kunne jeg bruke min erfaring i utviklingen av nye prosjekter?

Svaret på de to siste spørsmålene er definitivt «ja». Jeg har fått lov til å prøve og feile meg frem til min nåværende måte å jobbe på.

Hva er viktig i en læringsprosess når man er nyansatt? Jo, det har jeg lyst til å si litt om. Jeg har erfart at det å besøke sorterings- og gjenvinningsanleggene er flott, og at det å få være med på undervisning av en fjerdeklasse i en skolestue er en nyttig erfaring. Vi bruker så mye tid foran pc-en, med å planlegge, svare på epost og i møter.

På Norsk Glass- og metallgjenvinnings anlegg på Onsøy i Fredrikstad fikk jeg se en prosess som er avhengig av at folk styrer systemene. Herlig bråkete, og rullebånd med bokser og glass i alle varianter. Et imponerende sorteringssystem som skiller ut glass og “spytter” boksene i en annen retning. Folk som manuelt sjekker at ting går riktig for seg. Det er kaldt et sted, varmt et annet. Ny sortering, kvalitetssikring, nytt transportbånd, inn i stor “bakerovn” og ut som ferdig produkt. Slike prosesser kan man ikke bare lese om, man må se dem. Kjenne lufta, høre duringen, kjenne at kantinebordet dirrer og se hvordan prosessen er.

Erfaringer i denne bransjen kan gjøres på mange plan. Ett av dem er definitivt å komme seg ut og treffe folk. Dette vil jeg også overføre til mitt arbeid med LOOP Miljøskole. Dra ut og besøke skolene, ta en tur til avfallsselskapene for å se hvordan de bruker vårt undervisningsmateriell til å opplyse den oppvoksende slekt. Det er dette som gjør at vi kan bli bedre på det vi driver med – det å se hvordan praksis er der ute. Det kan være på glass- og metallanlegget på Onsøy, det kan være hos Renor i Brevik og det kan være i skolestua til RoAF!

Jeg gleder meg til å jobbe videre med materiellet vårt, samt presentere et par-tre nye prosjekter for dere i løpet av året som kommer.

Jeg dukker opp et sted nær deg før du aner. Først og fremst for å lære mer!

Har du noe å si?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>