LOOP sorterer tankene

Vellykket nasjonal dugnad

Illustrasjon: Beach by studiotuesday

Vi har allerede fått fantastiske tilbakemeldinger fra ryddelagene om at de hadde en flott dag – selv om ikke værgudene smilte over hele landet. Antallet påmeldte ryddelag var over alle forventninger: nærmere 170 ryddelag meldte seg på og registreringsskjemaene strømmer sakte, men sikkert inn.

Vi er klare for å lage statistikk og skrive rapport til Miljøverndepartementet og våre internasjonale kolleger, slik at denne kjempedugnaden fører til mindre forsøpling i framtiden.

Det ser mest ut som en Øystein Sunde-sang, men her er listen over hvor det var ryddeaksjoner på lørdag: Ankenes, Arendal, Bekkestua, Bergen, Bjarkøy, Dirdal, Engelsviken, Fredrikstad, Gamle Fredrikstad, Hamarøy, Haugesund, Horten, Jar, Kjeldebotn, Knarrlagsund, Kolbotn, Kolltveit, Kristiansand, Kristiansund, Kvaløysletta, Melandsjø, Misvær, Mo i Rana, Molde, Moss, Nesoddtangen, Nuvsvåg, Nykirke, Oslo, Ottersøy, Rygge, Sande i Vestfold, Sandnes, Sarpsborg, Sellebakk, Sem, Skjetten, Skjærhalden, Sortland, Stabekk, Stavanger, Søgne, Tomasjord, Trondheim, Vevang, Vågstranda, Ørsta og Ås.

Og dette er bare de som er rapportert til oss, det er mange flere som har ryddet!

Et bredt spekter av aktører bidro: ministre, marinbiologer, bloggere, kunstnere, speidere, barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, oppvekstsentre, studenter, enkeltpersoner, padleklubber, renovasjonsselskaper, asylmottak, bedrifter, festivaler og skjærgårdstjenesten.

Mye rart ble funnet i strandkantene og vi kommer tilbake med mer informasjon om hva det var mest av og om det var store regionale forskjeller. Noen av de mer uvanlige gjenstandene som ble funnet var en flatskjerm-TV, en avistralle, en to år gammel flaskepost og en vaskemaskin.

Send oss gjerne bilder og historier fra din ryddeaksjon sammen med registreringsskjemaet!

Har du noe å si?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>