LOOP sorterer tankene

Pynt litt for søpla di

Illustrasjon: Fictional portrait by Kris Atomic

“Søpla di har aldri sett så bra ut” sier IKEA i sin siste reklamekampanje for kildesorteringsløsninger, og viser et bilde av et ryddig, nesten dekorativt kjøkkenskap, med forskjellig emballasje sirlig sortert i bokser.

Folk flest liker å ha det pent rundt seg, også i kjøkkenbenken. Men det er ikke lenger bare én dunk man skal finne plass til. Da trenger man smarte løsninger, særlig om plassen er knapp.

Utvalget av kildesorteringsløsninger har skutt i været, og i flere interiørmagasiner kan du finne eksempler på designutgaver av bokser og kasser for kildesortering. Blant annet har Bonytt hatt flere oppslag om kildesortering i kjøkkenet, og gir deg tips om hvordan du kan rydde plass til alle beholderene man trenger.

For at kildesorteringen skal bli en vane tror jeg at innarbeidede rutiner er vel så viktig som miljøperspektivet, i hvertfall i det daglige. Det må flyte lett og man må ha gode løsninger som ikke tar opp for mye plass eller skaper unødig rot. Kanskje blir man enda flinkere til å kildesortere dersom sorteringen blir dekorativ?

Det er ikke mye som minner om søppel i IKEAs kjøkkenskap. Når emballasjen er ren og sortert, er det tydelig at dette er ressurser vi må ta vare på – slik at det ikke går til spille, men kan bli til noe nytt, igjen og igjen.

Pynt litt for søpla di du også!

Kommentarer

  1. Pingback: Gatens søppelpoliti | LOOP sorterer tankene

  2. Christian Louboutin

    I do not even know the way I ended up right here, however I thought this put up was good. I do not realize who you might be however definitely you’re going to a well-known blogger if you aren’t already. Cheers!

Har du noe å si?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>