LOOP sorterer tankene

Den Store, Låste Dunken

Illustrasjon: Ana Raimundo

Det er spennende tider for kildesorteringsentusiaster i Oslo. Etter bystyrevedtaket i 2006 ligger det nå an til at hele Oslo skal kildesortere plast og matavfall innen 2012Mens jeg venter på at området mitt skal starte, sorterer jeg papir for harde livet. Jeg skyller, bretter og stapper, legger kartongkubbene sammen med aviser og sammenbrettet pappemballasje, og sørger for at det ikke er noe særlig til luft igjen blant alt papiret som skal gå til gjenvinning.

Når jeg skal tømme den lille dunken min i borettslagets litt større dunk, støter jeg på et lite problem. Borettslagets dunk er nemlig låst med en rar, trekantet nøkkel. I stedet for å kunne tømme den lille dunken min over i den store dunken i én stor batchjobb, må jeg manuelt flytte én og én avis/kartongkubbe/pizzakartong for å få plass i det lille hullet i Den Store, Låste Dunken.

Jeg er selvsagt klar over at jeg er vanskelig nå. Det lille hullet er der for å sikre at store pappesker er brettet sammen, slik at det blir mer papp og mindre luft i Den Store, Låste Dunken når den er full. Men jeg har jo alt sørget for dette. Dessuten tar det meg bare 3–4 minutter ekstra å kaste hver enkelt papirdings for seg – hver gang jeg tømmer papiret. Men det blir over 3 timer i året.

Hvorfor overhodet klage? Fordi jeg er lei av å tjuvkaste papir i naboens Store, Ulåste Dunk, vel.

Kommentarer

  1. Pingback: Ny blogg fra folka bak LOOP – LOOP

Har du noe å si?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>