LOOP sorterer tankene

Kildesorterende småbarnsmor

Illustrasjon: Blanca Gomez

Jeg er småbarnsmor. Det handler om bleieskift, tøyvask og amming. Vi står opp klokka fem, er intenst sammen hele dagen og stuper i seng når kvelden kommer.Hva har det med kildesortering å gjøre, tenker du kanskje? Ganske mye, er mitt svar.

Fireåringen kommer hjem fra barnehagen og proklamerer: “Jorda brenner, mamma! Hva skal vi gjøre med det?” I barnehagen har de snakket om at vi må ta bedre vare på jorda vår. Jeg tar tak i det mest konkrete jeg vet om: søppel og gjenbruk. Ting kan brukes på nytt og gamle ting kan bli til nye ting. Vi sparer trær ved å kildesortere papir, forklarer jeg. Fireåringen gjør store øyne. Hun er med!

Ofte føles småbarnsperioden som å være i en boble. Vi voksne diskuterer de nære ting mens vi aner at det svever større spørsmål der ute et sted. Oljeboring i Lofoten? C02-rensing på Mongstad? Jeg vet ikke. Men kildesorteringen! Kildesorteringen består. Det er så enkelt! Jeg trenger ikke tenke, jeg bare sorterer. Det går nesten av seg selv. Og fordi jeg vet at det nytter, så vet jeg at jeg bidrar. Ikke mye, men litt. Ingen kan redde verden alene, i hvert fall ikke en sliten småbarnsmor.

Kildesorterer du?

Kommentarer

  1. Pingback: Ny blogg fra folka bak LOOP – LOOP

  2. Pingback: Vår tur til å kildesortere | Grønne tanker

Har du noe å si?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>